Безплатна доставка над 25 лв - Зона 1, над 50лв. - Зона 2, Над 100лв. - Зона 3 | Свържи се с нас: 02/ 4 200 240
Категории

0

Категории

Вижте всички статии

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ИСТИНСКИТЕ НАТУРАЛНИ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ?

На пазара се предлагат млечни продукти от много производители. Невинаги са ясно разграничени тези с палмова мазнина от натуралните продукти. А разликата в качеството е чувствителна. При това тя може да се дължи също на подмяна на прясното мляко със сухо, на нарушения в технологичния процес и скъсяване драстично срока на зреене, недостатъчна хигиена или некачествена мая.

Качествените натурални млечни продукти се отличават с богат млечен вкус и аромат. Цветът на сиренето е бял към бледожълт. Ръбовете на бучката са прави, на пипане е твърдо и плътно, без шупли. Без проблем се отрязва филийка с дебелина под сантиметър, а ножът остава чист. Оставено в саламура, не се размеква и не се топи.
Добре узрелият кашкавал от мляко е жълт, твърд, плътен, но еластичен. Няма горчивина във вкуса му. Ако ви звучи познато, това е добър знак!

Един килограм сирене се прави от около 6,5 л. мляко, а 1 кг. кашкавал – от десетина литра. Затова няма как натуралните млечни продукти да са с подозрително ниска цена. Като сложите и поне месец и половина зреене, става ясно защо дори при продукти с цена на дребно около 6-7 лева нещо е спестено – или от суровината, или от технологичното време. Така че цената е един от сигурните критерии при избора на качествени млечни храни. Пазарувайте разумно, само от производители, в чието качество сте се уверили и лично, а отличният вкус ще ви се отплати богато!

Източник: Мандра Равногор

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари