Безплатна доставка над 25 лв - Зона 1, над 50лв. - Зона 2, Над 100лв. - Зона 3 | Свържи се с нас: 02/ 4 200 240
Категории

0

Категории

Начало Марки

Марки

«1»
6
продукти
12
продукти
65
продукти
20
продукти

Винарна Братанови

Винарна БРАТАНОВ е малък семеен проект – сбъднатата мечта на един баща и двамата му синове да възстановят наследствената лозаро-винарска традиция след 50-годишно прекъсване. Към тях през 2015 г. се присъединява и завършилата в Дижон, Франция млада еноложка Мария Стоева.

24-те хектара собствени лозя са засадени в периода 2006 – 2008 г. с класическите сортове мерло, сира, каберне фран, шардоне, както и с местните рубин и тамянка. Теренът е разположен върху слънчевите хълмове на мистичната Сакар планина край гр. Харманли, Югоизточна България. Преминаващата наблизо р. Марица и проникващите по течението й ветрове от Егейско море оформят почти средиземноморски климат. Благодарение на разнообразието от почви, специфичния микроклимат и древните винарски традиции, които местните носят в кръвта си още от времето на траките, от Южен Сакар идват едни от най-тероарните и автентични вина на България.

За да си осигурят пълна независимост, през есента на 2010 г семейство Братанови откриват собствена винарна, където съвременните технологии се съчетават умело със занаятчийски подходи. Силната симбиотична връзка между земята и лозите, между сортовете в купажа и между различните поколения, дава името на първата серия вина: “Symbiose”. Като израз на вярата, че винарската традиция ще бъде продължена, се раждат вината от серията “The Successors”. Всяко от тях отразява характера на детето, на което е кръстено -  Сира “Елица”, Шардоне “Белослава” и Розе “Мария”. 

 

В серията “Single Vineyard”  се представят вина, направени от най-доброто грозде от определени парцели. Именно Tamianka Single Vineyard 2014 носи една от най-важните награди за избата – сребърен медал (91 т.) от Decanter 2016, както и сребърен медал от BIWC 2015. Реколта 2016 е сред топ 50 на класацията на сп. ДиВино за 2017.

 

Най-високият клас вина Private Reserve са купажите от селектирани бъчви с отлежаване на виното в тях минимум 18 месеца. Merlot Private Reserve 2013 бе наредено сред топ 10 на българските вина за 2016 г. на сп. ДиВино. През последните години емблематични за избата станаха и вината от серията  “South Sakar Selection” – Chardonnay Sur Lie и червения купаж от Мерло & Сира 2013 (в топ 50 на ДиВино 2015 г.). 

Философията, която екипът на Винарна Братанов следва неотклонно, е че вината им трябва да отразяват експериментаторския дух на своите създатели и произхода си от Южен Сакар, като оставят усещане за автентичност, топлота и характерна индивидуалност.

Сем. Братанови ще ви посрещнат лично за дегустация или обиколка на лозето. Необходимо е единствено да се обадите поне няколко дни по-рано.

 

GPS координати:

ВИНАРНА - 41°55'30"N 25°55’12”E                         ЛОЗЯ - 41°59'02"N 25°54’36"E

2
продукти

Ден и Нощ ООД

Ден и Нощ" ООД e един от най-големите производители на вафли в България.

Произвеждат широк асортимент от вафли и бисквити, различни по вкус и размер под марките „Боровец“, "Day&Night" и “Yolli”, които са разработени според спецификата и изискванията на световните пазари.

Продукцията им отговаря на строгите европейски норми и изисквания за качество, като стоката се произвежда под контрола на системите „HACCP“ и "Добрите производствени и хигиенни практики" в предприятието.

Сертифицирани са по системите за управление на качеството и безопасноста на храните в съответствие с
ISO 9001:2008 и ISO 22000:2005.

http://dayandnightwafers.com/bg

3
продукти